Naša vina Linija tradicija

Malvazija istarska 2023

Caldierosso

Rose

Malvazija istarska 2023

Malvazija je naše temeljno vino kojem posvećujemo najviše pažnje i kod kojeg uvijek težimo postići ravnotežu između svježine, to jest osvježavajućeg karaktera, te strukture i postojanosti. Stoga našu malvaziju s jedne strane krasi voćnost tipična za malvazije svježeg tipa, a istovremeno ima mineralnost, dubinu i potencijal za čuvanje. U idealnu formu obično ulazi godinu dana nakon berbe i u toj kondiciji ostaje od tri do pet godina.

0.75l

12 °C

13,10 EUR (98,70 HRK)

Tehnički podaci:

Sortiment i omjer: Malvazija istarska 100%
Vinogradarsko područje: Istra, Motovun
Naziv vinograda: Kaldir, Šubijent, Brkač
Tip tla: Fliš, glina, vapnenac
Starost vinograda: Zasađeni od 2000. do 2012. godine
Nadmorska visina: Od 140 do 400m
Prinosi: 6,5 tona/hektar
Tip berbe: Ručna
Vinifikacija: Selekcija grožđa, po prešanju fermentacija u čeličnom tanku na temperaturi od 15 do 16°C.
Dozrijevanje: 6 mjeseci na finom talogu u čeličnom tanku
Dozrijevanje u boci: Mjesec dana
Analitički podaci: Alkohol 13%, uk. kiseline 6,1 g, neprevreli slador 1,7 g, pH 3,29

Godište: 2023

Vrlo zahtjevno i iscrpljujuće godište koje je tražilo neprestanu prisutnost u vinogradu tijekom cijelog vegetativnog perioda. Iako je vegetacija je standardno krenula tijekom travnja, a i kasnije su sve faze odvile u kalendarski očekivanim rokovima, učestale padaline su tražile konstantnu aktivnost u vinogradu kako bi se očuvalo zdravlje grožđa i umjereni prinosi. Položaji Benvenuti vinograda su na ocjeditim tlima i kosinama što je omogućilo brzo sušenje tla i pravodobni ulazak u vinograde. Najvažniji dio godine, kasno ljeto i početak jeseni, to jest kraj 8. mjeseca i cijeli 9. su bili sunčani i suhi, što je omogućilo potpuno dozrijevanje, pa sveukupno gledano nije bilo žrtvi po pitanju kvalitete malvazije, već samo po pitanju količina. Prosječno gledano, grožđe malvazije je dalo nijansu elegantnija vina, standardnu visinu sladora i umjerene do blago naglašene kiseline.

Opis:

Svijetle zelenkaste boje s žućkastim odsjajem. Intenzivnog mirisa u koji odiše svježinom, ugodnim herbalnim notama, sočnim koštunjičavim voćem, ponajviše breskvom i vinogradarskom breskvom, kao i s nešto limete u pozadini te s notama mediteranskih trava. Okus obilježava srednje puno tijelo, sortna svježina i brideća mineralnost. U ustima djeluje osvježavajuće i intenzivno, s dubinom i poticajnim kiselinama, dugačkog i blago slankastog finiša s citrusnom slasti na retrookusu.

Gastro preporuka:

Uz bijelu morsku ribu s roštilja ili iz pećnice, rižota sa škampima ili kozicama, školjke poput svetojakobskih kapica, pašte s bijelim mesom ili morskim plodovima, piletina sa rižom, sushi i sashimi, istarske fuže sa laganijim umacima, puretinu.

Ostala vina iz kategorije Linija tradicija

Trenutno nema proizvoda u košarici

Dostava

Cijena dostave će biti izračunata nakon potvrde narudžbe

Ukupna cijena

PDV 25%

0,00 EUR (0,00 HRK)