Naša vina Linija tradicija

Malvazija istarska 2022

Caldierosso

Rose

Malvazija istarska 2022

Malvazija je naše temeljno vino kojem posvećujemo najviše pažnje i kod kojeg uvijek težimo postići ravnotežu između svježine, to jest osvježavajućeg karaktera, te strukture i postojanosti. Stoga našu malvaziju s jedne strane krasi voćnost tipična za malvazije svježeg tipa, a istovremeno ima mineralnost, dubinu i potencijal za čuvanje. U idealnu formu obično ulazi godinu dana nakon berbe i u toj kondiciji ostaje od tri do pet godina.

0.75l

12 °C

12,10 EUR (91,17 HRK)

Tehnički podaci:

Sortiment i omjer: Malvazija istarska 100%
Vinogradarsko područje: Istra, Motovun
Naziv vinograda: Kaldir, Šubijent, Brkač
Tip tla: Fliš, glina, vapnenac
Starost vinograda: Zasađeni od 2000. do 2012. godine
Nadmorska visina: Od 140 do 400m
Prinosi: 6,5 tona/hektar
Tip berbe: Ručna
Vinifikacija: Selekcija grožđa, po prešanju fermentacija u čeličnom tanku na temperaturi od 15 do 16°C.
Dozrijevanje: 6 mjeseci na finom talogu u čeličnom tanku
Dozrijevanje u boci: Mjesec dana
Analitički podaci: Alkohol 13%, uk. kiseline 5,6 g, neprevreli slador 2,3 g, pH 3,15

Godište: 2022

Vegetacija je standardno krenula tijekom travnja, s povremenim padalinama do ljeta, što je omogućilo uobičajen i zdravi razvoj biljke u prvoj fazi i cvatnju u redovnim rokovima tijekom prve polovice svibnja. Ljeto je bilo izrazito sušno, s visokom dnevnim temperaturama i zadnjom značajnijom kišom polovicom srpnja, što je djelomično ubrzalo zrenje i promjenu boje (veraison) grožđa. Bez padalina je ostalo sve do berbe koja se za malvaziju odvila u periodu od 31.08. do 15.09., ovisno o položaju pojedine parcele i izloženosti suncu. Godište je obilježio dugačak sušni period tijekom ljeta, sasvim zdravo grožđe, nešto niži prinosi od standardnih i tjedan dana ranija berba od uobičajene.

Opis:

Bistre zelenkasto žućkaste boje, izraženog mirisa i okusa s puno svježine i intenziteta. Miris obilježava svježa voćnost, s naglaskom na vinogradarsku breskvu i limetu sa žutim i zelenim koštunjičavim voćem u pozadini. Okus obilježava ugodna mineralnost, srednje tijelo, dubina i dugačko trajanje. Prvi dojam mu je svježina, potom se na sredini javlja sortna slast, a na finišu slijedi voćnost agruma pomiješana s mineralnom slanošću i ugodno gorkastom notom.

Gastro preporuka:

Uz bijelu morsku ribu s roštilja ili iz pećnice, rižota sa škampima ili kozicama, školjke poput svetojakobskih kapica, pašte s bijelim mesom ili morskim plodovima, piletina sa rižom, sushi i sashimi, istarski fuži sa laganijim umacima, puretina.

Ostala vina iz kategorije Linija tradicija

Trenutno nema proizvoda u košarici

Dostava

Cijena dostave će biti izračunata nakon potvrde narudžbe

Ukupna cijena

PDV 25%

0,00 EUR (0,00 HRK)