Naša vina Linija tradicija

Malvazija istarska 2022

Caldierosso

Rose

Malvazija istarska 2022

Malvazija je naše temeljno vino kojem posvećujemo najviše pažnje i kod kojeg uvijek težimo postići ravnotežu između svježine, to jest osvježavajućeg karaktera, te strukture i postojanosti. Stoga našu malvaziju s jedne strane krasi voćnost tipična za malvazije svježeg tipa, a istovremeno ima mineralnost, dubinu i potencijal za čuvanje. U idealnu formu obično ulazi godinu dana nakon berbe i u toj kondiciji ostaje od tri do pet godina.

0.75l

12 °C

12,10 EUR (91,17 HRK)

Tehnički podaci:

Sortiment i omjer: Malvazija istarska 100%
Vinogradarsko područje: Istra, Motovun
Naziv vinograda: Kaldir, Šubijent, Brkač
Tip tla: Fliš, glina, vapnenac
Starost vinograda: Zasađeni od 2000. do 2012. godine
Nadmorska visina: Od 140 do 400m
Prinosi: 6,5 tona/hektar
Tip berbe: Ručna
Vinifikacija: Selekcija grožđa, po prešanju fermentacija u čeličnom tanku na temperaturi od 15 do 16°C.
Dozrijevanje: 6 mjeseci na finom talogu u čeličnom tanku
Dozrijevanje u boci: Mjesec dana
Analitički podaci: Alkohol 13%, uk. kiseline 5,6 g, neprevreli slador 2,3 g, pH 3,15

Godište: 2022

Vegetacija je krenula nešto ranije od uobičajenog. Pupanje početkom travnja, nakon kojeg je došla neobično hladna fronta koja je usporila početak vegetacije, ali nije nanijela štetu. Zbog toga se cvatnja odvila desetak dana kasnije u odnosu na standardne rokove, u drugoj polovici svibnja. Promjena boje (veraison) se odvila sredinom kolovoza. Klimatski 2021. spada u uravnotežene godine. Osim ekscesa s hladnoćom na početku, ostatak je vegetacije protekao u standardnim rokovima. Ostatak proljeća i prvu polovicu ljeta su obilježile redovne izmjene padalina i dužih sunčanih perioda. Kraj vegetacijskog perioda je bio suh i sunčan, sve od veraisona do kraja berbe. Specifičnost godišta je vrlo suh i topao period berbe koji je omogućio čekanje idealne zrelosti i umjerene prinose. Početak berbe je krenuo 11.09., a zadnje loze su obrane 21.09.

Opis:

Bistre zelenkasto žućkaste boje, izraženog mirisa i okusa s puno svježine i intenziteta. Miris obilježava svježa voćnost, s naglaskom na vinogradarsku breskvu i limetu sa žutim i zelenim koštunjičavim voćem u pozadini. Okus obilježava ugodna mineralnost, punoća, dubina i dugačko trajanje. Prvi dojam mu je svježina, potom se na sredini javlja zaobljenost, a na finišu slijedi slasna voćnost pomiješana s mineralnom slanošću.

Gastro preporuka:

Uz bijelu morsku ribu s roštilja ili iz pećnice, rižota sa škampima ili kozicama, školjke poput svetojakobskih kapica, pašte s bijelim mesom ili morskim plodovima, piletina sa rižom, sushi i sashimi, istarski fuži sa laganijim umacima, puretina.

Ostala vina iz kategorije Linija tradicija

Trenutno nema proizvoda u košarici

Dostava

Cijena dostave će biti izračunata nakon potvrde narudžbe

Ukupna cijena

PDV 25%

0,00 EUR (0,00 HRK)