Caldierosso

Rose

Corona Grande 2021

Naše temeljno desertno vino koje dolazi iz vinograda istog naziva. Radi se o blendu malvazije istarske i muškata bijelog s manjim udjelom rijetke lokalne sorte ulovina. Corona Grande je kasna berba koja se potom još dodatno prosušuje do tri mjeseca od berbe kako bi koncentrirala slador i uravnotežila kiseline na idealnu razinu. Rezultat je vrlo slatko vino guste teksture i slasnog finiša.

0.375l

10 °C

18,60 EUR (140,14 HRK)

Tehnički podaci:

Sortiment i omjer: Malvazija 60%, muškat bijeli 35%, ulovina 5%
Vinogradarsko područje: Istra, Motovun
Naziv vinograda: Corona grande (malvazija, ulovina), San Salvatore (muškat)
Tip tla: Fliš (bijela zemlja s laporom s vrlo malim udjelom gline)
Starost vinograda: Zasađeni 2000. g. (muškat), 2003. g. (malvazija) i 1946. g. (ulovina)
Nadmorska visina: Od 330 do 400m
Prinosi: 6 tona/hektar
Tip berbe: Ručna
Vinifikacija: Prosušivanje grožđa prirodnim putem u natkrivenom i otvorenom prostoru u trajanju od 3 mjeseca. Potom maceracija i početak fermentacije u trajanju od 10 do 15 dana potaknuto divljim kvascima, zatim prešanje i višemjesečni nastavak fermentacije u čeličnom tanku pri temperaturi od 10 do 13 °C
Dozrijevanje: 1 godinu po završetku fermentacije u čeličnom tanku
Dozrijevanje u boci: 1 godinu
Analitički podaci: Alkohol 15%, uk. kiseline 6,5 g, neprevreli slador 92 g, pH 3,55

Godište: 2021

Generalno topla godina, na granici sušne, s malo kiše od ožujka do kolovoza, zatim s nešto pojačanim padalinama u rujnu i s izrazito suhim listopadom. Obilježilo ju je nešto ranije dozrijevanje. S vegetacijske strane obilježava je nešto manja bujnost, visoka koncentracija sladora i umjereni prinosi, a kako je termin berbe bio prije rujanskih kiša grožđe je u konačnici bilo izrazito zdravo. Berba je obavljena početkom rujna.

Opis:

Vino je duboke i tamnije zlatne boje. Iznimno aromatično na nosu, vrlo slatko i živo u ustima. Sjajnog balansa između slatkoće i kiselina. Blend je malvazije koja daje tijelo, muškata bijelog koji daje aromu i ulovine koja naglašava živost. Miriši intenzivno i bogato, na muškatne arome pomiješane sa suhim grožđicama, suhim marelicama i džemom od breskve. Okus je vrlo sladak i gust, koncentriran, posjeduje i živost i slast, vrlo dugo trajanje te po ispijanju neodoljivo zaziva novi gutljaj. Radi se o jednoj od najbogatijih berbi ove etikete po količini sladora, a krasi je i punoća okusa koji osim što je sladak je i ugodno topao i mekan, s obiljem slasti na retrookusu.

Gastro preporuka:

Uz svježe voće poput jagoda, kriški jabuka, zatim uz orašasto voće poput badema i indijskih oraščića. Uz mekanije i aromatičnije sireve poput sireva s bijelom plijesni.

Ostala vina iz kategorije Linija tradicija

Trenutno nema proizvoda u košarici

Dostava

Cijena dostave će biti izračunata nakon potvrde narudžbe

Ukupna cijena

PDV 25%

0,00 EUR (0,00 HRK)