Caldierosso

Rose

Caldierosso 2021

Caldierosso je naše temeljno crno vino dobiveno od terana pomiješanog s nebbiolom, merlotom i tempranillom. Dali smo mu naziv prema mjestu Kaldir (Caldier), u okolici kojeg se nalaze vinogradi u kojima raste njegovo grožđe. Teran u blendu je zadužen za autentičnost i sočnost, nebbiolo za taninsku kičmu i arome crvenog voća, merlot za voćnost i tijelo, a tempranillo za strukturu i mediteransku notu. Sve zajedno daje slojevito vino s finesom koje odiše svježinom i istarskom živošću.

0.75l

16 °C

14,40 EUR (108,50 HRK)

Tehnički podaci:

Sortiment i omjer: teran 50%, merlot 18%, nebbiolo 16% i tempranillo 16%
Vinogradarsko područje: Istra, Motovun
Naziv vinograda: Brkač (teran), Santa Elisabetta (ostale sorte)
Tip tla: glina (Brkač), fliš (Santa Elisabetta)
Starost vinograda: zasađeni 2012. g. (Brkač) 2010. g. (Santa Elisabetta)
Nadmorska visina: 140m (Brkač), 330m (Santa Elisabetta)
Prinosi: 6 tona/hektar
Tip berbe: ručna
Vinifikacija: berba i vinifikacija svake sorte zasebno, maceracija 5 do 10 dana, fermentacija u čeličnom tanku na temperaturi od 25 do 28 °C, blend nakon fermentacije
Dozrijevanje: 12 mjeseci u kombinaciji slavonskog hrasta od 2500 L i francuskog od 500 i 225 L
Dozrijevanje u boci: 6 mjeseci
Analitički podaci: Alkohol 13%, uk. kiseline 5,6 g, neprevreli slador 1,8 g, pH 3,77

Godište: 2021

Klimatski 2021. spada u uravnotežene godine. Osim ekscesa s hladnoćom na početku, ostatak je vegetacije protekao u standardnim rokovima. Ostatak proljeća i prvu polovicu ljeta su obilježile redovne izmjene padalina i dužih sunčanih perioda. Kraj vegetacijskog perioda je bio suh i sunčan, sve od veraisona do kraja berbe. Specifičnost godišta je vrlo suh i topao period berbe koji je omogućio čekanje idealne zrelosti i umjerene prinose.

Opis:

Vino je tamnije crveno ljubičaste boje. Bogato je i živo, ugodno naglašene svježine, zrelih i mekših tanina. Godište 2021. jedno je od najpovoljnijih za Caldierosso do sada, koje je omogućilo da se očuvaju tipični živost i voćnost vina, a istovremeno dosegne zrelija nota. Glavne odlike okusa su uravnotežene kiseline, elegancija na nepcu, zrelost voća i dugačko trajanje okusa, a mirisa slojevitost aroma poput crnog bobičastog voća pomiješanog s notama crne višnje, zrele šljive, cedrovine i duhana. Izvrsne je ravnoteže između zrelosti i sočnosti, punoće i elegancije, i dovoljno je šarmantnog karaktera da ga se može piti svaki dan uz obiteljski ručak, a istovremeno je primjeren i posebnim prilikama.

Gastro preporuka:

Uz crvena mesa poput ramsteka s roštilja i druga slična zadimljena mesa sočnijeg karaktera. Zatim uz aromatičnija mesa poput janjećih kotleta ili svinjskih rebara, sočnije pripremljena. Također i uz tjesteninu bolonjez i druge pašte s tamnim umacima.

Ostala vina iz kategorije Linija tradicija

Trenutno nema proizvoda u košarici

Dostava

Cijena dostave će biti izračunata nakon potvrde narudžbe

Ukupna cijena

PDV 25%

0,00 EUR (0,00 HRK)