Naša vina Linija Single vineyard

San Salvatore Malvazija 2015

Caldierosso

Rose

San Salvatore Malvazija 2015

Ovaj vinograd malvazije posađen je na našem najvišem položaju na čak 400 metara nadmorske visine. U dobrim i suhim godinama, kada grožđe može ostati nešto duže na lozi, koristimo ga za proizvodnju desertnih vina koja dobivamo takozvanom passito metodom. Grožđe kasne berbe se dodatno prosušuje na zraku tri mjeseca prilikom čega se bobice sasvim smežuraju, koncentriraju sladore i kiseline i u konačnici daju kompleksan i neodoljivo privlačan slatki nektar. Malvazija San Salvatore je tip desertnog vina koji se može čuvati desetljećima, prilikom čega će se kvaliteta samo nastaviti razvijati. Zamišljena je kao vino za posebne trenutke ili kao vino za poklon u važnim životnim situacijama.

0.375l

8 °C

39,00 EUR (293,85 HRK)

Tehnički podaci:

Sortiment i omjer: Malvazija istarska 100%
Vinogradarsko područje: Istra, Motovun
Naziv vinograda: San Salvatore
Tip tla: Fliš
Starost vinograda: Zasađeni 2000. g
Nadmorska visina: 400 m
Prinosi: 4 tona/hektar
Tip berbe: Ručna
Vinifikacija: Prosušivanje grožđa prirodnim putem u natkrivenom i otvorenom prostoru u trajanju od 3 mjeseca. Potom maceracija i početak fermentacije u trajanju od 10 do 15 dana na autohtonim kvascima, zatim prešanje i višemjesečni nastavak fermentacije u čeličnom tanku pri temperaturi od 10 do 13 °C
Dozrijevanje: 2,5 godine (30 mjeseci) po završetku fermentacije u bačvama od 225 litara
Dozrijevanje u boci: 2 godine
Analitički podaci: Alkohol 11,5%, uk. kiseline 6,3g, neprevreli slador 215g, pH 3,73

Godište: 2015

Toplija godina s manjom do umjerenom količinom padalina. Ukupna količina padalina u cijeloj godini je bila skromnih 700 litara po metru kvadratnom. Vegetacijski se proces kod malvazije se pokrenuo nešto ranije i taj je tempo zadržan za cijeli vegetacijski period završno s berbom koja je također bila nijansu ranije od uobičajene, osim u slučaju malvazije sa San Salvatorea koja je ubrana u nešto kasnije, polovicom rujna, zbog čega je redukcija tekućine u bobicama počela već u vinogradu. Suhi period prije berbe je omogućio puno dozrijevanje, grožđe bez truleži i nakupljanje vrlo visokog sladora u bobicama, neophodnog za desertna vina.

Opis:

Duboke jantarne boje. Vrlo slatko i vrlo slojevito vino s više dimenzija. Intenzivnog je mirisa s puno mednih tonova, zatim s aromama grožđica i suhih marelica, a u pozadini se još provlače začinske note i suho bilje. Okus je vrlo sladak, razvijen, ugodno pikantan i ugodno gorkast, s jako puno slasti na finišu. Može ga se čuvati još petnaestak godina, ali sada je u idealnoj fazi za konzumaciju.

Gastro preporuka:

Uz razne deserte poput kruške u medu, različite pite, čak i tamne čokolade. Idealno uz cantuccine ili tvrde ovčje i kozje sireve.

Ostala vina iz kategorije Linija Single vineyard

Trenutno nema proizvoda u košarici

Dostava

Cijena dostave će biti izračunata nakon potvrde narudžbe

Ukupna cijena

PDV 25%

0,00 EUR (0,00 HRK)