Naša vina Linija Single vineyard

Muškat San Salvatore 2019

Caldierosso

Rose

Muškat San Salvatore 2019

Perjanica podruma i jedno od dva naša single vineyard vina. Naše najnagrađivanije vino s trofejima i platinastim medaljama s najznačajnijih internacionalnih natjecanja poput Decantera i IWC-a. Dobivamo ga takozvanom passito metodom. Grožđe kasne berbe se dodatno prosušuje na zraku tri mjeseca prilikom čega se bobice sasvim smežuraju i koncentriraju sladore i kiseline i u konačnici daju kompleksan i neodoljivo privlačan slatki nektar. Muškat San Salvatore je tip desertnog vina koji se može čuvati desetljećima, prilikom čega će se kvaliteta samo nastaviti razvijati. Stoga je zamišljen kao vino za posebne trenutke ili kao vino za poklon u važnim životnim situacijama.

0.375l

10 °C

39,00 EUR (293,85 HRK)

Tehnički podaci:

Sortiment i omjer: Muškat bijeli 100%
Vinogradarsko područje: Istra, Motovun
Naziv vinograda: San Salvatore
Tip tla: Fliš
Starost vinograda: Zasađeni 2000. g
Nadmorska visina: 400 m
Prinosi: 4 tona/hektar
Tip berbe: Ručna
Vinifikacija: Prosušivanje grožđa prirodnim putem u natkrivenom i otvorenom prostoru u trajanju od 3 mjeseca. Potom maceracija i početak fermentacije u trajanju od 10 do 15 dana na divljim kvascima, zatim prešanje i višemjesečni nastavak fermentacije u čeličnom tanku pri temperaturi od 10 do 13 °C
Dozrijevanje: 2,5 godine (30 mjeseci) po završetku fermentacije u bačvama od 225 litara
Dozrijevanje u boci: 1 godinu
Analitički podaci: Alkohol 12,5%, uk. kiseline 7,4 g, neprevreli slador 172,5g, pH 3,71

Godište: 2019

Godište 2018. je bilo specifično i zahtijevalo je dosta pažnje i aktivnosti u vinogradima kroz cijeli period vegetacije, a za muškat zasađen na nadmorskoj visini od 400 metara, na siromašnijem bijelom i dobro ocjeditom tlu, je zapravo bilo jako povoljno i omogućilo visoke sladore u grožđu s istovremenim očuvanjem dragocjenih muškatnih aroma. Obilježeno je nešto kasnijim početkom vegetacijskog procesa, visokom bujnošću biljke i kasnom zriobom. Dosta kiše u ranoj fazi u veljači i ožujku, a zatim suhi i topli travanj su potaknuli brzi i bujni rast, a kišni svibanj i lipanj te standardno topli srpanj i kolovoz su omogućili visoke prinose. Ključni dio godine, period berbe je bio suh i topao, to jest cijeli rujan i prva polovica listopada i to je omogućilo sasvim zdravi urod i u kasnijim rokovima berbe za inače rani muškat. Berba je obavljena u prvoj polovici rujna.

Opis:

Desertni muškat koji je toliko sladak i gust da će s lakoćom podnijeti i društvo kolača. Iako, puno je bolje spariti ga s nekim aromatičnim tvrdim kozjim sirom ili sirom s plemenitom plijesni. Miriši na sušene marelice, kandirane citruse poput mandarina i limuna, pa med, suho cvijeće i na kraju na džem od naranče. Duboke je zlatne boje, tamnije nijanse koja pomalo naginje jantarnoj. Okus je vrlo sladak, gust i intenzivan, bez težine, blagog alkohola, lijepog balansa između slatkoće i kiselosti i iznimno dugog trajanja. Čuvati ga se može još najmanje više desetljeća, a za petnaest do dvadeset godina od berbe će pokazati svoje najraskošnije lice.

Gastro preporuka:

Uz suhe kolače poput petrogradskog kolača ili suhe kekse poput cantuccina. Također i uz odležanije kozje sireve ili sireve s plemenitom plijesni.

Ostala vina iz kategorije Linija Single vineyard

Trenutno nema proizvoda u košarici

Dostava

Cijena dostave će biti izračunata nakon potvrde narudžbe

Ukupna cijena

PDV 25%

0,00 EUR (0,00 HRK)