Naša vina Linija Anno Domini

Malvazija Anno Domini 2020

Caldierosso

Rose

Malvazija Anno Domini 2020

Malvazija Anno Domini je esencija motovunskog terroira. Radi se o kompleksnijem i odležanom vinu s potencijalom za dugogodišnje čuvanje. Grožđe dolazi iz naših najstarijih vinograda u omjeru kakvog pojedino godište zahtijeva, ovisno o učestalosti padalina i prosječnoj temperaturi. Dozrijevana je u starijim velikim drvenim bačvama, aromatski neutralnim, u kojima razvija svoje sortne karakteristike i naglašava terroirski pečat. Potencijalno je vrlo dugačkog životnog vijeka, pogodno za vinske kolekcionare i istinske ljubitelje plemenitih svojstva odležanih vina.

0.75l

12 °C

Tehnički podaci:

Sortiment i omjer: Malvazija istarska 100%
Vinogradarsko područje: Istra, Motovun
Naziv vinograda: Turkovo i Motovun
Tip tla: Fliš 70%, glina 30% (Turkovo), bijela zemlja s pretežitim udjelom gline i manjim fliša
Starost vinograda: Zasađeni 1946. g. (Turkovo) i 1962. g. (Motovun)
Nadmorska visina: 330m (Turkovo), 170m (Motovun)
Prinosi: 5,5 tona/hektar
Tip berbe: Ručna
Vinifikacija: Maceracija uz fermentaciju potaknutu divljim kvascima u čeličnom tanku u trajanju od 15 dana na temperaturi od 15° do 18°C, potom prešanje, pa dovršetak fermentacije u velikoj hrastovoj bačvi od 2.000 litara.
Dozrijevanje: 12 mjeseci u slavonskom hrastu, zapremnine 2.000 L u finom talogu uz povremeno miješanje
Dozrijevanje u boci: 1 godina (12 mjeseci)
Analitički podaci: Alkohol 14%, uk. kiseline 4,9 g, neprevreli slador 1,9 g, pH 3,69

Godište: 2020

Vegetacijski redovna, klasična godina. Klimatski je početak vegetacije obilježio dosta vlažan period, osobito kroz mjesece travanj i svibanj, kasnije su se padaline prorijedile, a osobito kroz kolovoz, rujan i listopad koji su bili sasvim suhi i topli. Rezultat je bio manja bujnost i umjereni prinosi, visoka fenolna koncentracija te izrazito zdravo grožđe s potencijalno visokim sladorima. Berba je obavljena oko 20.09. i ujedno je označila završetak berbe za cjelokupnu malvaziju.

Opis:

Dublje žućkasto zelenkaste s zlatnim odsjajem. Intenzivnog i slojevitog mirisa u kojem se primarne arome malvazije poput zrele breskve isprepliću jesenskim zrelim voćem, kruškama i dunjama, s dodirom začinskih nota u pozadini. Okus obilježava brideća mineralnost pomiješana s istom zrelom voćnosti. U ustima djeluje živo, raskošno i intenzivno, s dubinom i s poticajnim kiselinama, pravocrtnog i dugačkog finiša, mineralno slanog, s privlačnom slašću na retrookusu. Potencijala za čuvanje i dodatni razvoj od pet do deset godina od berbe.

Gastro preporuka:

Uz hranu kao što je teleće pečenje, plemenita bijela riba poput kovača u povrću, skradinski rižoto, tjestenine s tartufima i slično.

Ostala vina iz kategorije Linija Anno Domini

Trenutno nema proizvoda u košarici

Dostava

Cijena dostave će biti izračunata nakon potvrde narudžbe

Ukupna cijena

PDV 25%

0,00 EUR (0,00 HRK)