Caldierosso

Rose

Caldierosso 2020

Caldierosso je naše temeljno crno vino dobiveno od terana pomiješanog s nebbiolom, merlotom i tempranillom. Dali smo mu naziv prema mjestu Kaldir (Caldier), u okolici kojeg se nalaze vinogradi u kojima raste njegovo grožđe. Teran u blendu je zadužen za autentičnost i sočnost, nebbiolo za taninsku kičmu i arome crvenog voća, merlot za voćnost i tijelo, a tempranillo za strukturu i mediteransku notu. Sve zajedno daje slojevito vino s finesom koje odiše svježinom i istarskom živošću.

0.75l

16 °C

11,82 EUR (89,06 HRK)

Tehnički podaci:

Sortiment i omjer: teran 50%, merlot 18%, nebbiolo 16% i tempranillo 16%
Vinogradarsko područje: Istra, Motovun
Naziv vinograda: Brkač (teran), Santa Elisabetta (ostale sorte)
Tip tla: glina (Brkač), fliš (Santa Elisabetta)
Starost vinograda: zasađeni 2012. g. (Brkač) 2010. g. (Santa Elisabetta)
Nadmorska visina: 140m (Brkač), 330m (Santa Elisabetta)
Prinosi: 6 tona/hektar
Tip berbe: ručna
Vinifikacija: berba i vinifikacija svake sorte zasebno, maceracija 5 do 10 dana, fermentacija u čeličnom tanku na temperaturi od 25 do 28 °C, blend nakon fermentacije
Dozrijevanje: 12 mjeseci u kombinaciji slavonskog hrasta od 2500 L i francuskog od 500 i 225 L
Dozrijevanje u boci: 6 mjeseci
Analitički podaci: Alkohol 13%, uk. kiseline 5,6 g, neprevreli slador 1,8 g, pH 3,77

Godište: 2020

Vegetacijski redovna, klasična godina. Klimatski je početak vegetacije obilježio dosta vlažan period, osobito kroz mjesece travanj i svibanj, kasnije su se padaline prorijedile, a osobito kroz kolovoz, rujan i listopad koji su bili sasvim suhi i topli. Rezultat je bio manja bujnost i umjereni prinosi, visoka fenolna koncentracija te izrazito zdravo grožđe s potencijalno visokim sladorima. Berba terana je obavljena oko 20.09., merlota oko 25.09., a nebbiolo i tempranillo su ubrani početkom listopada.

Opis:

Vino je tamnije crveno ljubičaste boje. Bogato je i živo, sočno na početku, mineralno na finišu, s čvrstom taninskom kičmom. Živost i voćnost su glavne odlike okusa, a mirisa slojevitost aroma poput crnog bobičastog voća pomiješanog s notama crne višnje, zrele šljive, cedrovine i duhana. Izvrsne je ravnoteže između zrelosti i sočnosti, punoće i elegancije, i dovoljno je šarmantnog karaktera da ga se može piti svaki dan uz obiteljski ručak, a istovremeno je primjeren i posebnim prilikama.

Gastro preporuka:

Uz crvena mesa poput ramsteka s roštilja i druga slična zadimljena mesa sočnijeg karaktera. Zatim uz aromatičnija mesa poput janjećih kotleta ili svinjskih rebara, sočnije pripremljena. Također i uz tjesteninu bolonjez i druge pašte s tamnim umacima.

Ostala vina iz kategorije Linija tradicija

Trenutno nema proizvoda u košarici

Dostava

Cijena dostave će biti izračunata nakon potvrde narudžbe

Ukupna cijena

PDV 25%

0,00 EUR (0,00 HRK)