Naša vina Linija Single vineyard

Muškat San Salvatore 2018

Caldierosso

Rose

Muškat San Salvatore 2018

Perjanica podruma i jedno od dva naša single vineyard vina. Naše najnagrađivanije vino s trofejima i platinastim medaljama s najznačajnijih internacionalnih natjecanja poput Decantera i IWC-a. Dobivamo ga takozvanom passito metodom. Grožđe kasne berbe se dodatno prosušuje na zraku tri mjeseca prilikom čega se bobice sasvim smežuraju i koncentriraju sladore i kiseline i u konačnici daju kompleksan i neodoljivo privlačan slatki nektar. Muškat San Salvatore je tip desertnog vina koji se može čuvati desetljećima, prilikom čega će se kvaliteta samo nastaviti razvijati. Stoga je zamišljen kao vino za posebne trenutke ili kao vino za poklon u važnim životnim situacijama.

0.375l

10 °C

36,50 EUR (275,01 HRK)

Tehnički podaci:

Sortiment i omjer: Muškat bijeli 100%
Vinogradarsko područje: Istra, Motovun
Naziv vinograda: San Salvatore
Tip tla: Fliš
Starost vinograda: Zasađeni 2000. g
Nadmorska visina: 400 m
Prinosi: 4 tona/hektar
Tip berbe: Ručna
Vinifikacija: Prosušivanje grožđa prirodnim putem u natkrivenom i otvorenom prostoru u trajanju od 3 mjeseca. Potom maceracija i početak fermentacije u trajanju od 10 do 15 dana na divljim kvascima, zatim prešanje i višemjesečni nastavak fermentacije u čeličnom tanku pri temperaturi od 10 do 13 °C
Dozrijevanje: 2,5 godine (30 mjeseci) po završetku fermentacije u bačvama od 225 litara
Dozrijevanje u boci: 1 godinu
Analitički podaci: Alkohol 13%, uk. kiseline 6,2g, neprevreli slador 175g, pH 3,81

Godište: 2017

Generalno topla godina, na granici sušne, s malo kiše od ožujka do kolovoza, zatim s nešto pojačanim padalinama u rujnu i s izrazito suhim listopadom. S vegetacijske strane obilježava je nešto manja bujnost, visoka koncentracija sladora i umjereni prinosi, a kako je termin berbe bio uoči rujanskih kiša grožđe je u konačnici bilo izrazito zdravo. Berba je obavljena sredinom rujna.

Opis:

Desertni muškat koji je toliko sladak i gust da će s lakoćom podnijeti i društvo kolača. Iako, puno je bolje spariti ga s nekim aromatičnim tvrdim kozjim sirom ili sirom s plemenitom plijesni. Miriši na sušene marelice, med, suho cvijeće, džem od naranče. Duboke je zlatne boje, tamnije nijanse koja pomalo naginje jantarnoj. Okus je sladak, gust i intenzivan, bez težine, lijepog balansa i iznimno dugog trajanja. Čuvati ga se može još najmanje petnaest do dvadeset godina.

Gastro preporuka:

Uz suhe kolače poput petrogradskog kolača ili suhe kekse poput cantuccina. Također i uz odležanije kozje sireve ili sireve s plemenitom plijesni.

Ostala vina iz kategorije Linija Single vineyard

Trenutno nema proizvoda u košarici

Dostava

Cijena dostave će biti izračunata nakon potvrde narudžbe

Ukupna cijena

PDV 25%

0,00 EUR (0,00 HRK)